Стартира . Конкурсът е за деца до 12 години, като задачата

...
Стартира . Конкурсът е за деца до 12 години, като задачата
Коментари Харесай

Стартира Национален конкурс за детска рисунка “Моята паричка“

Стартира . Конкурсът е за деца до 12 години, като задачата пред тях е да измислят и претворят в рисунка план на банкнота – от съществуваща или измислена от тях валута.

 

От 20 март до 30 април 2023 година посредством уеб страницата на конкурса  децата могат да подават своите планове. Онлайн гласоподаване на публиката и авторитетно жури ще дефинират петима спечелили, които ще получат специфични награди. Наградният фонд от общо 2400 лева е възложен от Уникредит Булбанк, формален сътрудник на състезанието. Издателствата Клевърбук, Carrot и Ciela са подготвили за финалистите и забавни книги и просветителни комплекти.
 
Инициативата е част от формалната стратегия на  за България. Организатори са платформата за финансова грамотност  и медията на модерната жена , а концепцията е с тази по-арт устременост да бъде привлечено вниманието на фамилиите към по-сериозната тематика за финансовата просветеност, за децата и парите.

 

Всички вести и настояща информация към състезанието може да следите във  и  страниците на самодейността.

 

Етапите

20 март – 30 април: Подаване на планове за присъединяване в състезанието

 

1 май – 20 май: Гласуване на публиката през уеб страницата на състезанието

До 25 май: Гласуване на журито

Началото на юни: Награждаване

 

Наградите

 

Победител на публиката - 700 лева, книги/образователни комплекти

 

Първо място на журито - 700 лева, книги/образователни комплекти

 

Второ място на журито - 400 лева, книги/образователни комплекти

 

Трето място на журито - 200 лева, книги/образователни комплекти

 

Специална премия на Уникредит Булбанк - 400 лева, книги/образователни комплекти

 

Журито

В допълнение на вота на публиката 5-членно жури от фигури от сферата на финансите, културата и медиите ще изберат трима спечелили. Уникредит Булбанк ще подбере и още един победител за специфична премия.

 

Членове на журито са:

 

- Милена Стойчева, бизнесмен, изпълнителен шеф на Junior Achievement Bulgaria и гостуващ професор по нововъведения и предприемачество към Европейския институт за нововъведения и технологи

 

- Хубен Черкелов, художник, прочут в интернационалните креативен среди със своите творби, построени по заимствани от банкноти и монети графични и символни детайли

 

- Живка Попатанасова, публицист от BTV Media Group, водещ на бизнес подкаста на медията, както и на видеоподкаста „ Жените на България ”

 

- Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система

 

- Представител на Уникредит Булбанк

 

Това е повече от конкурс…

Сайтът на състезанието е завършен и като пространство с богато потребно наличие за деца и родители на тематика пари, персонални финанси, финансови привички. В специфичната секция  ще откриете потребни публикации, свободни за евакуиране запаси и препоръки, свързани с децата и парите.

 

В центъра на самодейността е състезанието, само че той се явява декор на по-дълбокия диалог по тематиката за финансовата просветеност на децата. Темата за парите постоянно се заобикаля от фамилиите като комплицирана и скучна. Игровият метод и ангажирането на въображението посредством състезанието дават добра основа за изкривяване на това мислене и естественото въвеждане на тематиката за парите и персоналните финанси измежду ползите на децата.

 

Чрез ангажираност в креативен развой на изобразяване и планиране децата ще имат опцията и мотивацията да се срещнат детайлно с функционалностите на парите и тяхното развиване във времето, с детайлите на паричните знаци, тяхното значение и взаимоотношение. Ще могат да опознаят българските и европейските банкноти и монети, както и да употребяват мотива да получат потребни умения по отношение на ръководството на парите и персоналните финанси.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР